Skip to main content
Konobar - Kuvar

Konobar - Kuvar

Konobar -Zanimanje konobara zahteva poznavanje bontona, opšte kulture, prijatnost u ponašanju i brojnih sposobnosti, koje se mogu steći isključivo kroz praksu. Ova vrsta uslužne delatnosti, jako je zahtevna, kako u fizičkom tako i u psihičkom smislu. U našoj Školi, ova vrsta trogodisnjeg obrazovanja, odvija se u skladu sa predviđenim nastavnim planom i programom uz izuzetan naglasak na sticanju i usavršavanju praktičnih znanja u najpoznatijim ugostiteljskim objektima.

Kuvar-izuzetno kreativno zanimanje koje je najtraženije u našoj zemlji, jer je diploma kuvara veoma cenjena kod nas, ali i u inostranstvu. Ovaj trogodišnji smer učenicima nudi sticanje znanja i veština u oblasti kuvarstva. Neophodno je da učenici stalno rade na svom usavršavanju radi prilagođavanja promenljivim zahtevima trzišta rada, nastavku i razvoju karijere. Onima koji su stekli diploma kuvara olakšano je zaposljavanje, jer su konkurentniji na trzištu rada.

Učenici koji se opredele za trogodišnje zanimanje pripremaju se direktno za rad ali i mogućnost za dalje usavršavanje i napredovanje u struci. Priprema za rad se vrši kroz teorijsku nastavu, Vežbe i praktičnu nastavu. Struke su jako tražene i jako plaćene.

Moguća radna mesta:

  • Hoteli, moteli, restorani
  • Odmarališta, letovališta
  • Menze, kuhinje, pekare
  • Radijonice za proizvodnju hrane, picerije, kafeterije i drugo.

Nastavak školovanja:

  • Viša poslovna škola
  • Viša ugostiteljska škola
  • Visoka hotelijerska škola strukovnih studija, smer gastronomija-kulinarstvo.
  • Restoraterstvo-usluživanje
  • Poslastičarstvo sa pekarstvom