Prehrambeni tehničar

Prehrambeni tehničar

četvorogodisnji smer u kojem se nastava odvija kroz teoretsku i praktičnu nastavu gde se učenici osposobljavaju za poslove u prehrambenoj industriji. Prehrambeni tehničar je stručnjak koji obavlja poslove ispitivanja namirnica i vode, utvrđuje mikorobiološka svojstva sirovina, poluproizvoda i proizvoda, učestvuje u procesu proizvodnje prehrambenih proizvoda, kontroliše kvalitet sirovina i finalnih proizvoda u tehnoloskim laboratorijama.

Ovo je novi obrazovni profil škole. Iskustvo srodnih škola iz rugih mesta je jako pozitivno. Proizvodnja hrane u sve izraženijoj konkurenciji sve više zahteva stručne kadrove. Po završenom školovanju učenidi dobijaju zvanje prehrambenog tehničara. Lako dolaze do posla a mogu i da nastave pkolovanje.

Moguća radna mesta:

  • Samostalne prodavnice prehrambenih proizvodnja
  • Prehrambena industrija
  • Prodavnice poljoprivrednih proizvoda
  • Laboratorije za kontrolu hrane
  • Ugostiteljski objekti, samostalne radijonice ili preduzeća za proizvodnju prehrambenih proizvoda.

Nastavak školovanja:

  • Više škole tehnološkog smera
  • Poljoprivredni fakultet
  • Tehnološki fakultet
  • Veterinarski fakultet
  • Farmaceutski fakultet
  • Fakultet zaštite na radu

O NAMA

Ugostiteljsko turistička škola u Novom Pazaru osnovana je odlukom Vlade Srbije 25.IX.2008 godine. Osnovana je sa ciljem da obrazuje kadrove za obavljanje poslova u trgovini, turizmu, ugostiteljstvu, poljoprivredi i proizvodnji i preradi hrane, kao i za dalje obrazovanje. 

KONTAKT

  • 36300 Novi Pazar, Rasima Halilovića bb
  • Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.