Skip to main content

Internacionalizacija škole kroz stručnu praksu u zemljama EU (IŠEU) 2021-1-RS01-KA122-VET-000017885 REZULTATI SELEKCIJE UČENIKA

cf

Nakon sprovedene selekcije, sa zadovoljstvom izveštavamo o odabiru učenika za Erazmus program mobilnosti u Budimpešti i Ljubljani. Sledeći učenici su uspešno prošli selekciju na osnovu ocene znanja iz struke, jezičke provere i evaluacije psihologa i razrednog starešine:
Grad mobilnosti: Budimpešta (12 prehrambenih tehničara)
1. Rejhana Deljevic
2. Nejla Hajrovic
3. Sejd Smailovic
4. Pendic Mirka
5. Bakir Divanefendic
6. Anita Cucak
7. Esad Zukovic
8. Ahmed Bisevac
9. Ivana Vasovic
10. Hena Bihorac
11. Ilda Bisevac
12. Anisa Ljajic
Grad mobilnosti: Ljubljana (12 turističko-hotelijerskih tehničara)
1. OMER BREŽANIN
2. AIDA KONIČANIN
3. ISMAIL TOSKIĆ
4. ENA IBRAHIMOVIĆ
5. LAHIRA ĐUKIĆ
6. JOVANA MAKSIMOVIĆ
7. MESUDA PAŠAJLIĆ
8. VELIDA KURTOVIĆ
9. LEJLA ZAHITOVIĆ
10. ALBINA DUPLJAK
11. ALMIRA LJUCA
12. AMINA HAJROVIĆ
U odabir učenika učestvovali su nastavnici iz stručnih predmeta, nastavnici engleskog jezika, psiholog i razredne starešine.
Odabrani učenici pokazali su visok nivo znanja, jezičkih veština i zadovoljavajuće ponašanje i vladanje. Verujemo da će njihovo učešće u programu mobilnosti doprineti njihovom daljem ličnom i profesionalnom razvoju.
Svi prijavljeni učenici koji nisu odabrani za ovaj program mobilnosti dobili su pisano obaveštenje o rezultatima selekcije. Izbor nije bio lagan, imajući u vidu visok nivo interesovanja i kvalifikacija svih prijavljenih učenika.
Želimo da se zahvalimo svim učenicima koji su se prijavili za program mobilnosti. Ukoliko niste bili odabrani ovog puta, ohrabrujemo vas da nastavite da se angažujete i istražujete druge mogućnosti koje će škola pružati kroz slične programe u budućnosti.
Zahvaljujemo se svim nastavnicima, psiholozima i razrednim starešinama na njihovom doprinosu tokom procesa selekcije.
S poštovanjem,
Nermin Balija, koordinator projekta

Internacionalizacija škole kroz stručnu praksu u zemljama EU (IŠEU) 2021-1-RS01-KA122-VET-000017885 POZIV NA KONKURS

cf.png

 

Ugostiteljsko-turistička škola sa zadovoljstvom objavljuje javni poziv za prijavu zainteresovanih učenika koji žele da učestvuju u Erazmus programu mobilnosti u Budimpešti i Ljubljani.
Program mobilnosti pruža izvanrednu priliku učenicima prehrambenih tehničara da steknu praktično iskustvo u Budimpešti, kao i turističko-hotelijerskim tehničarima da u Ljubljani. Mobilnosti će se realizovati u periodu od 9. do 20. maja 2022. godine na radnim mestima koja će biti naknadno objavljena.
Detalji programa mobilnosti:
Budimpešta: 12 prehrambenih tehničara
Ljubljana: 12 turističko-hotelijerskih tehničara
Ljubljana

BUDIMPEŠTA

 Budim

LJUBLJANA
Da biste se prijavili za ovu jedinstvenu priliku, molimo vas da ispunite sledeće uslove:
1. Ispuniti kriterijume za učešće u programu mobilnosti
2. Imati odgovarajuće jezičke veštine za komunikaciju na destinacijama (engleski jezik)
3. Primereno vladanje u školi
Molimo sve zainteresovane učenike da dostave svoje CV-jeve, koji sadrži relevantne informacije o obrazovanju i prethodnom radnom iskustvu (ukoliko ga ima), na adresu: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.. Rok za prijavu je: 31. 01. 2022. godine.
Selekcija prijavljenih učenika biće obavljena na osnovu odgovarajućih kriterijuma, a rezultati će biti objavljeni na oglasnoj table škole. Svi prijavljeni učenici će biti obavešteni o rezultatima selekcije.
Za sve dodatne informacije ili pitanja, možete se obratiti profesoru Nerminu Baliji putem imejla: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli., ili telefonom: +38165 97 24 724.
Ova mobilnost pruža jedinstvenu priliku za proširivanje znanja i sticanje praktičnog iskustva u oblasti ugostiteljstva, turizma, proizvodnje i prerade hrane. Pozivamo sve zainteresovane učenike da iskoriste ovu priliku i prijave se za program mobilnosti.
Koordinator projekta
Nermin Balija

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROJEKTU “Internacionalizacija škole kroz stručnu praksu u zemljama EU (ISEU)”

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROJEKTU

“Internacionalizacija škole kroz stručnu praksu u zemljama EU (ISEU)”

Ako ste učenik III ili IV razreda, smerova:
- turističko-hotelijerski tehničar

  • prehrambeni tehničar

Prijavite se za dvonedeljnu stručnu praksu iz oblasti
 – hotelijerstva i prehrambene tehnologije,

u dve prelepe evropske metropole
 – Ljubljani i Budimpešti

 

 

Prijave možete preuzeti kod odeljenjskog starešine i njima je predate.
Rok za prijavu je do 28.02.2022.

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROJEKTU

Internacionalizacija škole kroz stručnu praksu u zemljama EU (IŠEU)

 

Pozivamo učenike III i IV razreda, smerovi :

- turističko-hotelijerski tehničar i

- prehrambeni tehničar

da se prijave za učešće u dvonedeljnoj stručnoj praksi iz oblasti hotelijerstva i prehrambene tehnologije,                                   u dve evropske metropole  - Ljubljana i Budimpešta

Ako želite da steknete nova znanja, iskustva iz struke i upoznate druge kulture i ljude, PRIJAVITE SE!

Organizaciju putovanja i boravka u potpunosti vrši Ugostiteljsko-turistička škola Novi Pazar  kroz projekat  u saradnji sa Fondacijom Tempus i Erasmus+ programom Evropske komisije!

Prijavu možete preuzeti od odeljenjskih starešina i njima je predati.

Rok za prijavu je do 28.02.2022.

INFORMACIJE O „ERASMUS+“ POGRAMU EVROPSKE KOMISIJE

(za učenike i roditelje) ŠKOLSKA 2021/2022 GODINA

  Najveći evropski program za oblast obrazovanja, obuka, mladih i sporta – Erazmus+ započinje novi sedmogodišnji period sprovođenja koji traje od 2021. do 2027. godine. Program nastavlja da podržava različite oblike saradnje među ustanovama i organizacijama kroz konkurse za projekte.

  Program Erazmus+ podeljen je na tri oblasti: obrazovanje (opšte,stručno, odraslih),  mladi i sport. Ogleda se u sprovođenju razmene studenata i obavljanju stručne prakse za učenike srednjih stručnih škola u zemljama Evropske unije. Za te projekte obezbeđuju se bespovratna sredstva. Više informacije o tome možete pronaći na sajtu : https://erasmusplus.rs

   Republika Srbija je učestvovala u Erazmus+ programu od početka, nastavljajući svoje  kontinuirano učešće u obrazovnim programima Evropske unije od 2001. godine.

Od 2019. godine, Srbija je postala programska, tj. punopravna članica programa Erazmus+.

   Sa pripremama i pisanjem projekta škola je započela prošle školske godine 2020/2021.god.  Projekat nam je odobren u novembru  2021. i dobili smo ga za 2021/2022 školsku godinu  sa rokom izvršenja          do kraja školske godine.

   Naša škola je aplicirala sa projektom pod nazivom  “Internacionalizacija škole kroz stručnu praksu u zemljama EU (IŠEU)”.

U svakoj državi postoje nacionalne agencije koje pomažu sprovođenje projekata i preko kojih se obezbeđuju sredstva. Za našu državu je to “Fondacija Tempus” ( za više informacija pogledati sajt : https://tempus.ac.rs ).

     Nadamo se da nam situacija  sa pandemijom  Covid19  neće pokvariti planove.

Planiran je odlazak jedne grupe (12 učenika i 2 nastavnika - pratioca) u Ljubljani, od 8. do 21. maja 2022.god. i druga grupa (12 učenika i 2 nastavnika - pratioca) u Budimpešti, od 8. do 21. maja  2022.god.

    Sve se finansira iz sredstava koja smo dobili od Evropske Unije, kompletan put sa  smeštajem, znači da učesnici neće imati nikakve troškove.

Molimo da se učenici dogovore sa roditeljima i da se prijave odeljenjskom starešini (treći i četvrti razred, obrazovnih profila turističko-hotelijerski tehničar i prehrambeni tehničar), ako su  zainteresovani za učešće, takođe, neophodno je znanje engleskog jezika.

   Zainteresovani kandidati će se rangirati bodovanjem. Bodovi će zavisiti od opšteg uspeha učenika, ocene iz vladanja, znanja engleskog jezika, preporuke odeljenjskih starešina i nastavnika stručnog predmeta.

Tim za izradu projekata UTŠ